search

    Faralya Gezi Rehberi

    Faralya Gezi Rehberi

    Yaz tatilini gizli saklı cennet köşelerde geçirmeyi tercih edenler, Faralya Koyu’nu mutlaka düşünmeli… Mavi ve yeşil tonlarının ahenkiyle büyüleneceğiniz alternatif tatil bölgesi Faralya, ziyaretçilerini kızılçam ağaçlarının koynunda huzurlu bir tatile davet ediyor. Faralya Köyü, Likya ve Roma döneminin ayak izlerinden yürümenize izin verirken, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’ı da macera severlerle buluşturuyor. 

    Faralya’yı gezilecekler listenize eklemeyi unutmayın! 

    Faralya Nerededir? 

    Ziyaretçilerine adeta cennetten bir köşe bahşeden Faralya tam olarak nerede? Muğla Fethiye’de yer alan Faralya Köyü, diğer ismiyle Uzunyurt olarak biliniyor. Yaklaşık 40 km’lik bir alanı kaplayan bu cennet bölge, Muğla şehir merkezine 165 km, Fethiye’ye 25 km, Ölüdeniz’e ise 15 km’lik bir mesafede yer alıyor.  

    Faralya’ya Nasıl Gidilir? 

    Faralya merkezi konumundan dolayı kolay ulaşılabilecek yerlerden biri. Muğla’dan Faralya’ya gitmek için ilçe dolmuşlarıyla önce Fethiye’ye gidip oradan da yine dolmuşlarla Faralya’ya ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla, otobüsle veya uçakla gitmeniz de mümkün. Dalaman Havalimanı’ndan araçlarla Faralya’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Faralya’da Gezilecek En Güzel Yerler 

    Kabak Vadisi(Koyu)

    Faralya Kabak Koyu, bölgedeki gizli cennetlerden biri. Ulaşımın sadece yürüyerek mümkün olmasından dolayı bakir yapısını koruyan Kabak Koyu, kızılçam ormanlarıyla ziyaretçilerine cenneti yaşatıyor. Daha çok doğaseverlerin ve gezginlerin uğrak yeri olmasından dolayı ağırlıklı olarak kamp kuruluyor. Ancak bungalovda kalmak isteyenler için de çok güzel konaklama hizmetleri mevcut. Kabak Uzunyurt Köyü’ne geldiğinizde Likya Yolu’nun bir kısmının burada olduğunu göreceksiniz. İsterseniz birkaç saatlik kısa yürüyüşler yaparak tatilinizi yeşil tonlarıyla renklendirebilirsiniz. 

    Denizin berraklığından, gün batımlarının kızıl dansından, enfes köy kahvaltılarından bahsetmiyoruz bile. Onları ancak yerinde deneyimleme şansınız olursa ne anlatmaya çalıştığımızı anlayabilirsiniz. 

    Kelebekler Vadisi

    Kelebekler Vadisi Faralya, bu bölgenin en özel, en güzel yerlerinden biri. Sarp yamaçlar arasında gizlenmiş, 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi ismini de buradan alıyor. Sadece denizden ulaşımın mümkün olması bile bu saklı cennetin gizemini artırmaya yetiyor. Burada da tıpkı Kabak Koyu’nda olduğu gibi çadırla konaklama yaygın. Zirvede bulunan muhteşem güzellikteki şelaleye ulaşmak ve serin şelale suyu altında ıslanmak isterseniz sarp kayalıklara demir basamaklardan macera dolu bir tırmanış yapmanız gerekiyor. Her adımında heyecan olan bu kısa yolculuğu hayatınız boyunca hatırlayacağınıza eminiz. 

    Kıdrak Koyu

    Arkadaşlarınızla ve ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir diğer önerimiz Kıdrak Koyu. Piknik yapabileceğiniz alanın da bulunmasının yanı sıra deniziyle de büyüleyici özelliğe sahip. Taşlı bir plajı olduğunu ve deniz ayakkabısı almanız gerektiğini de belirtelim. Denizi sığ olduğundan çocuklarınızla bu plajda rahatlıkla vakit geçirebilir, şemsiye ve şezlong kiralayarak gün boyu keyif yapabilirsiniz.

    Faralya'da  Yeme İçme İmkanları

    Faralya Köyünde herhangi bir tatil planlayan kişilerin ilk olarak nerede ve kaç kişi kalacağını belirlemesi gerekiyor. Birbirinden farklı ve eşsiz manzaraya sahip olan koylar, insanları farklı şekillerde ağırlayabiliyor. Özellikle Kabak Koyu gibi sit alanı içerisinde korunan yerlerde herhangi bir market ve alışveriş imkanı olmadığından insanların atıştırmalıkları ile gitmesi gerektiği tavsiye ediliyor. Çadır ile kamp yapacak kişilerin yanlarına ekstra yiyecek ve içecek getirmesi kolaylık sağlıyor. Diğer bir yandan çadır ile kamp yapmayı tercih etmeyen insanlar için ise bungalov, villa, pansiyon ve otel gibi yerler misafirlerine sabah akşam yiyecek imkanı sunuyor. 

    11.04.2024 13:38:00
    Whatsapp
    WhatsApp Destek!online
    WhatsApp ile iletişime devam etmek istiyor musunuz?
    REZERVASYON OLUŞTURX
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    REZERVASYON DETAYLARI
    • Temizlik Ücreti
    REZERVASYON DETAYLARI
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    • Toplam Tutar
    Müsaitlik Takvimi
    • Müsait
    • Opsiyon
    • Dolu
    • Giriş / Çıkış
    Özellik
    Genel Özellikler
    Mutfak Bilgileri
    Salon Bilgileri
    Havuz Bahçe Bilgileri
    Şömine
    Özel Bahçeli
    Full Eşyalı ve Mobilyalı
    Isıtmalı Havuz
    İnternet Bağlantısı
    Jakuzi
    Balkon/Deck/Teras
    İç Mekan Havuz
    Otopark / Park Yeri
    Yatak Sayıları
    Manzara
    Deniz
    Dağ
    Şehir
    Doğa
    Bluetooth Ses Sistemi
    Engelli Dostu
    Sıradışı Mimari
    Sauna
    Buhar Banyosu
    Bebek Yatağı
    Özel Havuz