search
    Meze Denince Akla Gelen Deniz Esintili Lezzetin Adresi: Ege Bölgesi

    Meze Denince Akla Gelen Deniz Esintili Lezzetin Adresi: Ege Bölgesi

    12.04.2024 13:41:00
    Meze Denince Akla Gelen Deniz Esintili Lezzetin Adresi: Ege Bölgesi

    Meze Denince Akla Gelen Deniz Esintili Lezzetin Adresi: Ege Bölgesi

     

    Ege bölgesi, Türk mutfağında zengin ve çeşitli bir yemek kültürüne sahiptir. Soğuk mezeler de Ege bölgesinin önemli bir parçasıdır ve genellikle zeytinyağı, limon suyu, taze otlar ve baharatlar ile hazırlanır. İşte Ege bölgesinin meşhur soğuk mezelerinden bazıları:

     

    1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma: Taze üzüm yaprakları dolma içiyle sarılıp zeytinyağıyla pişirilen bu lezzetli meze, Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.

    2. Ali Nazik:Patlıcanın közlenip yoğurt ile karıştırılmasıyla yapılan bu lezzetli meze et yemeklerinin yanında tercih edilir.

    3. Kalamar Tava: Taze kalamarlar unla kaplanıp kızartılır ve limon dilimleriyle servis edilir

    4. Enginar Salatası: Taze enginarlar haşlanarak dilimlenerek limonlu su ile marine edildikten sonra zeytinyağı, limon suyu ve taze otlarla harmanlanarak servis edilen nefis bir salatadır.

    5. Midye Dolma: Midye kabuklarının içine pirinç, soğan, baharatlar ve taze otlar karışımıyla hazırlanan bir dolmadır.

    6. Çerkez Tavuğu Salatası: Piştikten sonra didiklenmiş tavuk etinin ceviz ezmesiyle karıştırılması sonucu elde edilen bu salata farklı baharatlarla tatlandırılır.

    7. Deniz Börülcesi Salatası:Deniz börülcesi limonlu su ile haşlanarak üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve sarımsak sosu ile tatlandırılır

    8. Haydari:Ege mutfağı denildiği vakit akla gelen en kült mezelerden biri şüphesiz ki haydari. Yoğurtlu mezelerin favorisi, olağanüstü kıvamıyla gönüllerin sevgilisi  olan haydaride sarımsak, nane veya dereotu gibi baharatlar kullanılır ve genellikle ekmek ya da pideyle servis edilir.

    9. Lor Peyniri Rulo Sarma:Lor peyniri tuzlu suda bekletildikten sonra maydanoz, dereotu, nane, karabiber, tuz ilavesi yapılıp rulo şeklinde sarılır düz tabağa dizilerek servis yapılır.

    10. Cacık:Yoğurt, rendelenmiş salatalık ve sarımsakla yapılan bu serinletici meze özellikle yaz aylarında tercih edilir.

    11. Semizotu Salatası: Semizotu, nar ekşisi ve zeytinyağı ile tatlandırılıp üzerine ceviz veya peynir eklenerek servis edilen lezzetli bir salatadır.

    12. Mücver: Kabak veya pazı gibi sebzelerden yapılan mücverler kızartma ya da fırınlayarak hazırlanabilir ve yoğurt sosuyla servis edilebilir.

    13. Acılı Ezme: Domates, biber, soğan gibi sebzelerin doğranmasıyla hazırlanan ezme salata turşusu acının yanında lezzetlendirici olarak kullanılır.

    14. Yengeç Parçalı Ahtapot Salatası: Yengeç parçalı ahtapot salatası, deniz ürünleri sevenler için lezzetli bir meze veya salata seçeneğidir. Bu nefis deniz ürünleri salatasını dilerseniz çeşitli baharatlar veya yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

    15. Kabak Çiçeği Dolması: Yıkarken, doldururken oldukça narin olunması gereken kabak çiçekleri piştikten sonra tüm emeğinize değecek bir lezzette oluyor. Tarifin detaylı anlatımına bakarak aynı lezzeti kendi sofranıza da taşıyabilirsiniz.

    16. Cevizli Ezme:Ceviz parçacıklarıyla harmanlanmış domates, biber ve soğanın ezilmesiyle oluşan bu mezede tahin de kullanılabilir.

    17.Girit Ezmesi:Beyaz peynir ve lor peynirini iyice ezdikten sonra zeytinyağı ve sarımsağı da ekleyerek iyice karıştırın. Ceviz içi, file badem, Antep fıstığı ve dereotunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Servis ederken üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

    18. Köpoğlu: Kızarttığınız patlıcan ve biberlerin üzerine farklı bir kapta çırptığınız yoğurt ve sarımsağı dökün ve tuz ekleyin. Diğer taraftan rendelenmiş domates ve sıvı yağda pişirin. Sosu servis sırasında hazırladığınız mezeye dökün.

    19. Yoğurtlu Kırmızı Pancar: Pancarı soyun ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Derin bir kaseye süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı koyun. Ardından pancarları rendeleyip yoğurdun üzerine ekleyin. Kıyılmış dereotunu ve zeytinyağını ekleyin. Güzelce karıştırın.

    20. Ekşili Turp:Turpları güzelce yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayın. Maydanozları da incecik kıyıp turplarla aynı kaseye alın. Limon, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları bir kasede karıştırıp hazırladığınız bu sosu turpların üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın. 

    21. Yoğurtlu Barbunya Salatası: Barbunyaları haşlayarak işe başlayın. Yemeklik doğranmış soğanları ve rendelenmiş havuçları zeytinyağı ile kavurun. Yoğurdu bir kaseye alıp içine rendelenmiş sarımsak ve kıyılmış dereotu ekleyin, karıştırın.

    22. Köz Biber Salatası: Közlenmiş biberlerin kabukları soyulduktan sonra doğranarak zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve baharatlarla harmanlanmasıyla hazırlanır. Ayrıca üzerine nar ekşisi ve maydanoz gibi garnitürler eklenerek de servis edilebilir.

    23. Tahinli Kabak:Kabaklar öncelikle dilimlenir ve ardından tavada ya da fırında kızartılır. Kızaran kabak dilimleri daha sonra zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve baharatlarla tatlandırılır. Servis edilirken üzerine isteğe bağlı olarak yoğurt veya tahin sosu eklenerek sunulabilir. Kavrulmuş kabak mezesi, hafif ve lezzetli bir seçenektir.

     

     

    Whatsapp
    WhatsApp Destek!online
    WhatsApp ile iletişime devam etmek istiyor musunuz?
    REZERVASYON OLUŞTURX
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    REZERVASYON DETAYLARI
    • Temizlik Ücreti
    REZERVASYON DETAYLARI
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    • Toplam Tutar
    Müsaitlik Takvimi
    • Müsait
    • Opsiyon
    • Dolu
    • Giriş / Çıkış
    Özellik
    Genel Özellikler
    Mutfak Bilgileri
    Salon Bilgileri
    Havuz Bahçe Bilgileri
    Şömine
    Özel Bahçeli
    Full Eşyalı ve Mobilyalı
    Isıtmalı Havuz
    İnternet Bağlantısı
    Jakuzi
    Balkon/Deck/Teras
    İç Mekan Havuz
    Otopark / Park Yeri
    Yatak Sayıları
    Manzara
    Deniz
    Dağ
    Şehir
    Doğa
    Bluetooth Ses Sistemi
    Engelli Dostu
    Sıradışı Mimari
    Sauna
    Buhar Banyosu
    Bebek Yatağı
    Özel Havuz